Dusja .NET -

Weekend Noord Duitsland - 29 September 03 - 17:02

Zooo, afgelopen weekend op bezoek geweest bij Nico en Manuela, twee Duitsers van een groep die ik tijdens het duiken in Kroatie ontmoet heb. Voor ons als 'Zuid-Duitsers' was het een behoorlijke reis, vanaf Erlangen met de trein omhoog tot Hannover, en vanaf daar naar Uelzen. In Ulzen werden we opgepikt en zijn we naar ons einddoel, het kleine stadje Dannenberg gereden.

Onderweg werd al duidelijk dat dit een weekend in het teken van Kernafval en Overstromingen zou zijn. Ok, ik hoor het al, dit vraagt om wat meer uitleg. Vlakbij het plaatsje Dannenberg is een opslagplaats voor het tijdelijke opslaan van kernafval. Je moet je dat voorstellen als een enorme loods waar containers met dodelijke zut instaan. In de afgelopen 7 jaar ofzo hebben ze veeeel minder dan de verwachte berg afval overbrengen kunnen, daar de demostraties enorm waren. Zo is er deze November weer een transport en ik hoorde dat er nu al 18.000 politieagenten verwacht worden voor de orde. We hebben dus op zaterdag die bekende relplaatsten gezien, de diverse trajekten en de opslagplaats.

Verder loopt de Elbe, bekend van de overstromingen van vorig jaar, door dit gebied. Daar zowel Nico als Manuela actief bij de Reddingsdienst en het Rode Kruis zijn kregen we dit dus ook in geuren en kleuren mee :-) Zaterdagavond ontspannen BBQ gedaan, ongeveer de laatste keer dit jaar dat zoiets mogelijk is denk ik zo. Daar waren ook nog een paar andere Affen  (apen) van de vakantie in Kroatie bij, we hebben wat foto's gekeken en iets teveel gezopen... ach ja, het leven is zwaar :-(

http://www.dusja.net/pivot/entry.php?id=216
© 2006-2020 Paul-Robert Archibald