Dusja .NET -

Wat doet die jongen eigenlijk daar in Duitsland - 23 October 03 - 09:33

Omdat ik zolang enkel onzin op deze site gezet hebt lijkt het me goed nu maar eens in te gaan op het Thema, wat doet die jongen eingelijk daar in Duitsland. Zoals je mischien al wist werk ik momenteel bij Siemens AG in Erlangen (Dat is in zuid-Duitsland, ongeveer 150 km boven München), en wel in de groep Industrial Solutions and Services.

Zoals onze website al zegt bouwen en onderhouden wij grote industry installaties, zoals walswerken in de staalindustry, papiermachines, boorplatformen etc. Zo ongeveer alles dat daar elektrisch en/of elektro-mechanisch is kunnen wij leveren. Veel van ons werk bestaat dus uit het bouwen van klantenspecifieke installaties, echte 'producten' in enge zin hebben we niet.

Binnen Industrial Solutions and Services werk ik in de Group Information and Operations, kortweg GIO. Omdat ik nog redelijk aan het begin van mijn burger.... uhm, ik bedoel professionele carierre sta heb ik het geluk gehad te kunnen beginnen als IT-Trainee. Dit houdt in dat ik twee jaar in verschillende afdelingen werk en zo een goede blik in de keuken van onze organisatie kan werpen. Officieel ben ik half Mei begonnen met het programma, maar eigenlijk al sinds vorig jaar december bezig met mijn project, het opzetten van een internetbasseert inkoopplatform voor reserveonderdelen. Om je een idee te geven hoe dat er uit gaat zien, klik hier.

We zitten met dat projekt nu midden in de programmeerfase, en ik ben als technisch projectleider verantwoordelijk voor alles wat de IT-kant aangaat. Hierbij kun je denken aan programmeren van Frontend, Backend, aanbindingen aan de ERP-Systemen, Catalog-systemen, automatische prijsberekeningen (brr, altijd een heikel punt!), processen, etc. En dat kost redelijk wat energie en tijd, ik ga maar snel weer verder ;-)

http://www.dusja.net/pivot/entry.php?id=224
© 2006-2021 Paul-Robert Archibald